Wednesday, 19 March 2014

Ciocolată caldă - #6

Săptămâna aceasta am fost un dezastru în bucătărie, încercând să gătesc calamari şi ajungând la concluzia că e aiurea să găteşti calamari în România. În România trebuie să găteşti ciorbe, peşte prăjit în mălai etc. Astea ies bune. Calamarii sunt buni în ţările în care le găseşti proaspeţi.

După ore petrecute în bucătărie, mi-am băgat picioarele şi m-am consolat cu nişte ciocolată caldă. Bună bună.

Se face foarte simplu. În 5 minute. Aveţi nevoie de 3 ingrediente - o lingură mică de unt, lapte şi ciocolată. Se face aşa: Puneţi untul într-un vas mic la foc mediu, până se topeşte, apoi adăugaţi laptele şi ciocolata. Cu cât mai puţin unt, cu atât mai puţine kilograme. Ciocolata asta însă merită o oră două de mişcare. Este un deliciu. Oricum, dacă ai ajuns să-ţi faci o ciocolată caldă, înseamnă că ai deja o strategie bună pusă la punct şi ştii ce faci.


Eu am folosit ciocolată neagră batoane, dar în comerţ se găseşte ciocolată de diverse forme. Când faceţi ciocolată caldă, cel mai important ingredient este...ciocolata. Trebuie să fie de calitate.


Puneţi ciocolată în dependenţă de grosimea dorită. Dacă iese prea groasă, puteţi adăuga lapte.


Tineţi tot amestecul pe foc mediu amestecând astfel încât să se topească toată ciocolata. Înlăturaţi de pe foc şi serviţi.
O puteţi servi cum preferaţi. Puteţi adăuga nucă de cocos, fructe uscate, nuci (varianta cu nuci e preferata mea), vanilie, chilli sau mentă (pentru cei iubitori de combinaţii de ciocolată şi mentă). Puteţi să experimentaţi cu ce vreţi. Depinde ce vă place.

Va fi densă şi cremoasă, numa' bună.


Periculos!

4 comments:

  1. Ai uitat sa zici ca merge foarte bine cu scortisoara :P

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Este delicios! Nu rata urmatoarea reteta! Mersi pentru vizita.

      Delete