Monday, 31 March 2014

Tort de îngheţată - #8

Această reţetă am văzut-o pe tv paprika şi mi s-a părut cea mai simplă reţetă de tort de îngheţată. Impresionează prin simplitate şi gust. Dacă nu aţi şti cât de simplu se face, v-aţi gândi că cel care a făcut-o este un patiser adevărat. Dar acest tort poate fi făcut şi de către un copil. Nu trebuie să coaceţi nimic.

Aveţi nevoie de un vas adânc şi rotund, care îi va da o formă frumoasă tortului. Cumpăraţi rulada cu cremă de vanilie şi tăiaţi-o felii cât mai egale. Căptuşiţi vasul cu folie alimentară, iar apoi aşezaţi feliile pe pereţii vasului. Dacă găsiţi ruladă rotundă, este şi mai bine.


Umpleţi spaţiile goale cu bucăţele mici de ruladă.


Luaţi o pensulă de bucătărie şi ungeţi pereţii interiori ai ruladei cu rom. Cum mie nu îmi place romul în deserturi, am folosit lichior de ciocolată amestecat cu un strop de whisky, dar puteţi folosi rom, vişinată sau chiar lapte. Depinde ce vă place.


Între timp ar fi bine să lăsaţi îngheţata să se înmoaie un pic.


Turnaţi îngheţata, apoi daţi la congelator 3 ore, iar apoi mutaţi cam o oră în frigider.


Ca să vă asiguraţi că tortul s-a întărit, puteţi înfige o scobitoare, iar dacă aceasta iese murdară de ciocolată mai lichidă, atunci tortul încă nu e bine îngheţat şi s-ar putea ca atunci când îl răsturnaţi şi îl tăiaţi, să curgă îngheţata. Nu renunţaţi dacă nu v-a ieşit o dată, mai încercaţi şi sigur o să vă iasă aşa cum trebuie. Dacă nu vă iese, atunci mâncaţi îngheţata, mâncaţi rulada, n-o să arate fabulos, dar cu siguranţă o să fie bun.

Aşadar, după ce scoateţi vasul de la frigider, trageţi un pic de folie ca să pregătiţi răsturnarea puterii :) iar apoi întoarceţi vasul peste o farfurie sau peste orice altă suprafaţă plată. Vă va bucura ochiul:


Apoi tăiaţi şi mâncaţi cât mai rapid.

Poftă mare!

No comments:

Post a Comment