Tuesday, 29 April 2014

Şniţel regal - #9

Această reţetă o face mama de sărbători. Arată elegant, se face simplu şi e foarte gustos.

Primul pas e carnea potrivita - pulpa de porc. Un lucru important aici: carnea se va tăia perpendicular pe fibră, in fâşii de 1,5 - 2 cm. Logica din spate e că dacă o tai perpendicular, îi distrugi legătura dintre fibre şi astfel carnea nu se va strânge când o gătim. Dacă o tai de-a lungul fibrei, chiar dacă dup-aia o baţi, carnea se va strânge la gătit şi va ieşi un şniţel gros.

Cu un ciocan special de bucătărie batem carnea ca să o întindem şi s-o subţiem. Noi am folosit o tavă mai mare, în care au încăput 6 bucăţi de carne, câte 3 în fiecare rând. Am aşternut mai întâi nişte hârtie de copt, pe care am uns-o cu nişte untură de porc sau puteţi folosi şi ulei. Apoi facem un amestec din sare, piper şi ienibahar şi presăram câte puţin pe fiecare bucată de carne. 


Apoi tăiem ceapa fâşii şi o aşezăm peste carne.


Amestecăm într-un vas 300 grame de brânză proaspătă de vaci cu 1 ou şi adăugam brânza peste ceapă. Puteţi înlocui brânza proaspătă cu caşcaval (cred că reţeta originală e chiar cu caşcaval, deşi cred că fiecare o face în felul lui), dar mie mi se pare că brânza îi dă mai multă prospeţime. Plus că maioneza e foarte grasă oricum.


Urmează maioneza. Aici în Moldova se găseşte maioneza ambalată în pungi de plastic, importată din Ucraina, la care i-am tăiat un colţ, astfel încât să obţinem linii subţiri de maioneză, dar se poate folosi şi maioneză de casă. Pentru cei la cură, puteţi exclude maioneza.


Ultimul pas: tăiem nişte gogoşari fâşii şi le aranjăm frumos peste.


Se dă tava la copt pentru aproximativ 30 minute, 180 grade.Se va orna cu nişte pătrunjel proaspăt. Poza finală n-am apucat s-o fac, pentru că au venit musafirii!

No comments:

Post a Comment